Uyumluluk kuralı ile şirket başarısı garantilenir

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle organize ettiği ve öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan seminer programları devam ediyor.

Uyumluluk kuralı ile şirket başarısı garantilenir

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Bosch Türkiye Uyumluluk Direktörü Zeynep Çalın da Silva ile Bosch Türkiye Eski Uyumluluk Direktörü İsmet Artam’ın konuşmacı olduğu programa öğretim görevlileri ve mühendislik fakültesi öğrencileri katıldı. 

 

Öğrencilere “Etik” konulu ortak bir sunum yapan konuk konuşmacılar, son yıllarda önemi daha da artan söz konusu kavramla ilgili Bosch’da gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi. 

İsmet Artam, Bosch’un etik konusuna oldukça kurumsal bir vizyonla baktığını ve firma içindeki etik kuralların ‘Compliance’ yani uyumluluk başlığı altında ele alındığını belirtti. Artam, ”Bosch’da uyumluluk kuralı, harici ve dahili tüm kurallara uymak anlamına gelir ve bu şekilde şirketin başarısını da garanti altına almış olur. Bosch’da bu kural tüm çalışanlar için geçerlidir ve firma için harcadığımız günlük mesaide kanunlara, etik davranış kurallarına ve diğer dahili talimatlara tartışmasız uyacağımız anlamına gelir” dedi.

2015 UYUMLULUK YILI

Zeynep Çalın da Silva ise, Doğru adımlar atıyor olmanın ve diğer çalışanları da doğru yönlendirmenin çok önemli olduğunu belirtti. Zeynep Çalın da Silva, ”Biz Bosch olarak 2015’i uyumluluk yılı ilan ettik. Şirketler kurallar dayatmaya çalışmıyor, öncelikle çalışanların korunmasını amaçlıyor. Siz de gelecekte bir konuda tereddütte kaldığınızda karar vermeden önce yöneticinize, varsa şirket içindeki uyumluluk direktörüne ya da hukuk birimine bilgi verin. Türkiye’de kurumsallaşmış şirketlerin çoğunda artık bu tür uygulamalar yer alıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X