Uyuşmazlık dosyaları ‘federasyon’a gidecek

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, kulüpleri ile anlaşmazlıkları bulunan, kadro dışı kalan futbolcular için sezon başı ve devre arasında kamp programı hizmeti vereceklerini söyledi.

Uyuşmazlık dosyaları ‘federasyon’a gidecek

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, Yönetim Kurulu Üyeleri Alpay Özalan ve Tümer Metin ile birlikte Bursasporlu futbolcularla bir araya geldi. Özlüce Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş’in de katıldığı toplantı futbolculara, derneğin hedefleri ve yapılacak çalışmalar anlatıldı. 

“UYUŞMAZLIKLARA YENİ FEDERASYON BAKACAK”

Hakan Ünsal, futbolcuların en önemli sorunlarından birinin oyuncu uyuşmazlıklarının çözüldüğü Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu (UÇK) ile ilgili sorunlar olduğunu dile getirdi. Bu sorunların daha önce Futbol Federasyonu bünyesinde çözüldüğünü ancak şimdi 2011 yılından sonra iş mahkemelerine devredildiğini ifade etti. İş mahkemelerinde sürecin uzamasının mağduriyet oluşturduğunu belirten Ünsal, federasyon ile Kulüpler Birliği ile görüştüklerini, bunların tekrar Federasyon bünyesinde halledilmesi için tüzük değişikliği amacıyla önerge verileceğini dile getirdi.

“KADRO DIŞI KALANLARA KAMP İMKANI” 

Kulüpleri ile sorunları olan oyuncular için sezon başı ve sezon arası kamp imkanı sunacaklarını vurgulayan Ünsal, “Kulüplerle anlaşmazlık yaşayabiliyorsunuz, kadro dışı kalabiliyorsunuz yada kulüp bulamıyorsunuz. Sezon başında ve devre arasında, bu durumdaki arkadaşlarımıza hazırlık kampı fırsatı vermek istiyoruz. Teknik adamı, masörü, malzemecisi, kamp yeri, her şeyin dahil olduğu bir kamp ortamı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“ÜÇÜNCÜ LİGDE YAŞ SORUNU” 

Üçüncü Lig’de yaş sorunu olduğunu vurgulayan Ünsal, onlar için yapılan çalışmayı ise şöyle anlattı: 

“25 yaşın üzerindeki arkadaşlarımızın 6 tanesi mukavele imzalayabiliyor ama 4 tanesi oynayabilir. Biz Federasyonla ve Fatih Terim hoca ile yaptığımız görüşmelerde bunu esnetip, meslektaşlarınızın bu sorununu çökmek için girişimleri sürdürüyoruz.”

Hakan Ünsal ayrıca, Ağustos ayında her yıl yapılmak üzere profesyonel futbolcular ödül töreni düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X