Uyuşturucu batağından kurtulmayı başardı

Almanya’da 14-15 yaşlarında başladığı alkol ve uyuşturucu yüzünden hayatı alt-üst olan, evliliği bozulan, çocuklarından ayrı kalan Bülent Y. (36), Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) sayesinde temiz bir yaşama ‘merhaba’ dedi.

Uyuşturucu batağından kurtulmayı başardı

Bülent Y, Almanya’da ikamet ederken yaklaşık 10 yıl pek çok uyuşturucu çeşidini kullandığını söyledi.  Eşinden ayrıldıktan sonra her geçen gün biraz daha fazla batağa sürüklendiğini söyleyen Bülent Y, işlediği suçlar nedeniyle 6 ay hapiste tutulduktan sonra, ‘Ya bir sene daha burada yatıp serbest kalırsın ya da Türkiye’ye dönmek kaydıyla seni hemen bırakırız’ önerisini kabul ederek tekrar uyuşturucudan kurtulma ümidiyle Türkiye’ye dönüş kararı aldığını aktardı.

İYİLEŞME SÜRECİNDEYİM

Uçaktan iner inmez uyuşturucu temini için bazı kişilerle irtibata geçtiğini ve daha yoğun bir şekilde bağımlı hale geldiğine değinen Bülent Y, şöyle konuştu:

‘Para istemek için gittiğim bir yakınımın yönlendirmesiyle İstanbul Sefaköy’deki AYBUDER’e gittim. Derneğe ilk geldiğimde herkes beni kucakladı, önüme yemek konuldu, ‘Bir duş al, dinlen, sonra konuşuruz’ denildi. Doktorlarda bulamadığım her şeyi burada buldum. Samimiyet, ciddiyet, karşındakinin gözüne bakarken ‘Bak, bu beni anlıyor’ hissi bana iyi geldi. Almanya’da o kadar hap kullanarak atlatamadığım krizi burada atlattım. Tam olarak eski hayatıma dönemedim çünkü daha iyileşme sürecindeyim. Damar kalmadı, kollar, bacaklar gitti. Son dönemde uyuşturucuyu kasığımdan enjekte ettiğimden damarlarımda iltihaplanma oldu. Şimdi tedavi görüyorum. Hiç içme isteğim olmuyor.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X