Uyuşturucu ile mücadelede İnegöl pilot bölge

Uyuşturucu ile mücadelede İnegöl’ün pilot bölge olmasına karar verildi. İlçede gerçekleştirilecek çalışmalar ülke genelinde örnek teşkil edecek.

Uyuşturucu ile mücadelede İnegöl pilot bölge

SADULLAH ORGAN

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UBM) işbirliğinde uyuşturucu ile mücadele konulu bir toplantı düzenlendi. 

Başbakanlık Vakıflar Dış İşler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, UBM Türkiye Teşkilatlanma Başkanı Celal Aydın ile UBM İnegöl Temsilciliği yönetimi katıldı. Toplantıda UBM tarafından uyuşturucuyla mücadelede İnegöl’ün pilot bölge olmasına karar verildi. 

200 BİN KİŞİ ÖLDÜ

UBM Türkiye Teşkilatlanma Başkanı Celal Aydın, uyuşturucu ile mücadele de İnegöl’e ağırlık verileceğini aktardı. TUBİM Bursa İl Temsilcisi Hasan Uyar ise, dünya çapında 243 milyon insanın uyuşturucu madde kullandığını ve 2012 yılında yaklaşık 200 bin kişinin uyuşturucu kullanımından dolayı hayatını kaybettiğini bildirdi. Uyar, “Uyuşturucu İnegöl’ün gündeminden düştü çok şükür. Düşmeye de devam edecek. Her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Olumlu sonuçlar büyüdükçe, İnegöl her türlü uyuşturucu maddeden uzakta olacak” ifadelerini kullandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, bilinçlendirmeye dikkat çekti. Aktaş, “Son aylarda gerek ilçemizde, gerek ülkemizde ciddi mesafe alındı. Bizim ülkemiz bu stratejik noktada, dolayısıyla bu hevesler heyecanlar bitmeyecek. Kurum ve kuruluşların yapacağı altyapı çalışmaları ile çocukların bu uyuşturucuya girmesini önlemek gerekiyor” dedi.

58 KİŞİ TUTUKLANDI

Kaymakam Ali Akça da, 2014 yılında uyuşturucu ile mücadele kapsamında birçok operasyon düzenlendiğini ve 58 kişinin tutuklandığını söyledi. Uyuşturucunun topluma verdiği zararı sıfırlayabilmek için gayret göstereceklerini belirten Akça, uyuşturucu satıcıları, çevre ve arkadaş çevresine dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X