Uyuşturucuya dikkat çekildi

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) Sorumlusu Sosyolog Gökhan Öztürk, Yenişehirli köy ve mahalle muhtarlarına uyuşturucunun zararlarını anlattı. Madde bağımlılığının bir hastalık olduğunu ifade eden Öztürk, bu hastalığın sosyal yö

Uyuşturucuya dikkat çekildi

GÜRHAN ADANA

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl’ın da katıldığı toplantıda, ayrıntılı bilgiler veren Öztürk, madde bağımlısının bulunduğu bir evde kimsenin mutlu olamadığını ifade etti. Öztürk, “Önce merak duygusu oluşuyor, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ deniyor. Sonra, ‘Bu mereti bırakmak zorundayım’ diye düşünülüyor. ‘Bıraktım, bir daha kullanmam’ diyenlerin tekrar başladıkları görülüyor. 8 yıldan sonra madde kullanımına tekrar başlayanlar var” dedi.

AİLELERE BÜYÜK GÖREV

Özellikle gençlerin uyuşturucuya karşı korunması için ailelere büyük görevler düştüğünü kaydeden Öztürk, herkesin çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmesini istedi. Öztürk, “Uyuşturucuya başlama nedenlerinin yüzde 40’ını merak duygusu oluşturuyor. Yüzde 24 oranında arkadaş etkisinin, yüzde 15 oranında kişisel sorunların, yüzde 14 oranında da aile sorunlarının etkili olduğu yapılan araştırmalardan anlaşılmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X