Uyuşturucuya karşı topyekün mücadele

Türkiye’de ilk defa Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde, ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında, zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda 14 bin 450 kişiye eğitim verildi.

Uyuşturucuya karşı topyekün mücadele

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa Valiliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi iş birliğinde başlattığı ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesinde olumlu sonuçlar elde ediliyor.

14 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Proje kapsamında aile hekimlerinden, sağlık çalışanlarına, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından okul yöneticilerine, anne ve babalardan din görevlilerine, muhtarlardan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine ve projenin hedef kitlesi gençlere olmak üzere 14 bin 450 kişiye eğitim verildi.

Zararlı alışkanlıkların gençliğin en önemli sorunlarının başında geldiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gençlerimizi bu illetin pençesine teslim etmemek adına şehrimizin tüm dinamiklerini dahil ederek projemizi hayata geçirdik. Evlatlarımızı zehirleyerek körelten uyuşturucuyla mücadele konusunda şehrimizdeki kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının destek ve katkıları ile topyekûn bir mücadele başlattık. İlçemizde zararlı alışkanlıklara karşı önemli bir farkındalık oluşturduk. Emniyet verilerine göre madde kullanımında önemli oranlarda düşüş meydana geldi. Bu bizim projeye olan motivasyonumuzu da arttırdı. Ancak bulunduğumuz noktayı yeterli görmeden, daha önemli sonuçlar alana kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

SOSYAL YAŞAMA KATILIM ÖNEMLİ

Gençleri uyuşturucuya yönelten en önemli etkenin amaçsızlık olduğunu da hatırlatan Başkan Edebali, “Gençlerimizin enerjilerini doğru kullanmaları ve zararlı alışkanlıklardan korunmalarını sağlamak için ilçemizde spor seferberliği başlattık. Tüm gençlerimizin sportif faaliyetler içerisinde aktif bir şekilde yer alabilmesi için spor kulübümüzü yeniden yapılandırdık. İlçemizdeki amatör spor kulüpleri ve okullara önemli miktarda malzeme yardımda bulunduk. Spor ve yürüyüş parkları yaptık. Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin yapımına Yıldırım’da başlandı. Öte yandan gençlerin tüm beklentilerine cevap vererek, sağlıklı gelişimlerine katkı sağlayacak iki gençlik merkezini Yıldırım’a kazandıracağız. Halk oyunları, tiyatro ve müzik kursları ile gençlerin sosyal yaşama katılımlarını sağlıyoruz. Evlatlarımızın hayatı uyuşturucunun pençesine teslim edilecek kadar değersiz değil, gençlerimize ‘değerlisin sağlıklı kal’ diyor ve bunu sağlamak için mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X