‘Uyuşturucuyla hep birlikte mücadele şart’

Çiftehavuzlar’da mahalle sakinleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla mücadelede sadece güvenlik kuvvetlerinin çabasının yetmeyeceğini, etkin sonuç için mutlaka mahalle sakinlerinin de olaya müd

‘Uyuşturucuyla hep birlikte mücadele şart’

Bugün Bursa’da onlarca mahallede yüzlerce-binlerce gencin uyuşturucuya bulaştığını, gençleri bu belaya çekmek için hain çetelerce yoğun çaba sarf edildiğini belirten Altepe, bağımlılığa karşı mücadelede bölge insanlarına büyük görevler düştüğünü kaydetti. Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla gençleri zehirleyenlerle mücadele etmenin sadece güvenlik güçlerinin değil herkesin ortak görevi olduğunu vurgulayan  Altepe, “Eğer tehlike mahalledeyse en çok iş o mahalle halkına düşer. Eğer köyde ise en çok iş köy halkına düşer. Çarşıda varsa, çarşı esnafına düşer. Sadece polisi arayarak bu işler düzelmez. Önce bizler görevimizi yapacağız, sonra güvenlik güçlerinden yardım isteyeceğiz. Kolluk kuvvetleri gelecek, zaptını tutacak ve gereğini yapacak. Ama önce olaylara biz hakim olacağız ve uyuşturucuya sokağımızda geçit vermeyeceğiz” dedi.

Çiftehavuzlar ve Alemdar gibi merkez mahallelerde uyuşturucu kullanımının yaygın olduğunu ifade eden Altepe, “Buralar 3 milyonluk şehrimizin merkezidir. Onun için özel hassasiyet göstermeliyiz. Çocuklarımızın tehlikelerden korunması ve en güzel yetişmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İş eğitimle alakalıysa ‘Bu Milli Eğitimin işidir’ demiyoruz. Emniyet ile alakalı ise ‘Bu Emniyet’in işidir demiyoruz. Gereken her olaya müdahil olarak, çözüm oluşturuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X