Uyuşturucuyla mücadele için yeni merkez geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki uyuşturucu ve madde bağımlılığı oranını uygulayacakları yeni bir sistemle sıfıra indirgemek istediklerini açıkladı.

Uyuşturucuyla mücadele için yeni merkez geliyor

Altepe, AMATEM’e destek ve alternatif olarak yeni rehabilitasyon binaları kuracaklarını söyledi.

Başkan Altepe, Ovaakça’da bulunan AMATEM merkezini ziyaret etti. AMATEM Müdürü Dr. Dilek Aslanan’dan klinik hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, Bursa’da uyuşturucu ve madde bağımlılığına yönelik önce önleme, sonra tedavi, ardından da rehabilitasyona dayalı yeni bir sistem kurmak istediklerini, sistemi işleterek bağımlılıkla ilgili kesin sonuç almak istediklerini söyledi. Başkan Altepe, mevcut AMATEM merkezlerinde uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili sadece tedavi sürecinin işletildiğini kaydetti. 

30-40 günlük tedavi sürecinin sonunda kişinin bağımlılıktan kurtarıldığını fakat ilerleyen süreçte hastalığın tekrar baş gösterebildiğini ifade eden Başkan Altepe, AMATEM merkezlerine alternatif olarak yapılacak rehabilitasyon binalarıyla probleme kesin çözüm bulmak istediklerini anlattı. Şu anda rehabilitasyon merkezleriyle ilgili çalışmalara başladıklarını, kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını belirten Başkan Altepe, “Sağlıklı bir toplum için bununla da yetinmeyeceğiz. Şehir merkezindeki hakim noktalarda ilk adım ve danışma, yardım alma noktaları kuracağız. Tedavi gören bağımlıların rehabilitasyon merkezlerini kullanarak yakalandıkları illetten tamamen kurtulmalarını ümit ediyoruz” dedi.

Başkan Altepe’nin AMATEM ziyaretine eşlik eden Bursa Devlet Hastanesi Müdürü Uzm.Dr. Halil Karahan ise, Bursa’nın her türlü güzelliğinde izi olan Başkan Altepe’nin uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili konuya da el atmasının sevindirici olduğunu kaydetti. 

Bağımlılıkla mücadelenin toplumda halledilmesi gereken en öncelikli konu olduğunu vurgulayan Karahan, “Bu sıkıntı çığ gibi büyümüştü. Şu anda geriye dönüş başladı. İnşallah Büyükşehir’in de desteğiyle uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili oranı sıfıra çekmeyi düşünüyoruz. Önce önlemek, sonra tedavi etmek ve rehabilitasyona yönelik çalışmalarımız var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X