Uyuyan hakime inceleme yok

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, İzmir’deki duruşma sırasında uyuyan bir hakim hakkında “iç geçirip gözlerini dinlendirmiş olabilir” gerekçesiyle soruşturma izni vermedi.

Uyuyan hakime inceleme yok

Hakimin, savcının, müdahillerin ve izleyicilerin dikkatlerinin dağılmasının normal ve insani olduğu belirtilen HSYK kararında, uzun süren yargılamalarda iç geçirmeyi ve gözlerin kapatılarak kısa süreli göz dinlendirmesini uyuma olarak değerlendirmemek gerektiği savunuldu. 

İzmir’de yasadışı Maoist Komünist Parti (MKP) adına faaliyet yürüttükleri suçlamasıyla 13’ü tutuklu 22 sanık hakkında açılan “kavurmanın silah sayıldığı” yargılamanın ilk duruşması, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 – 5 Ekim 2013’te arasında görülmüştü. Yargılama sırasında duruşmaların son bir buçuk gününe başkanlık eden Hakim Dilek Öztürk, dava sırasında uyumuştu. Öztürk’ün uyuklarken resmi çekilmişti. Daha sonra avukatlardan Gül Kireçkaya söz alarak, Hakim Öztürk’e yargılamayı uyuyarak geçirdiğini söylemişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X