Uzakdoğu çıkarması

Bursalı işadamları bu defa Tayland’da gitti. Makine-metal sektörünün önemli buluşması Metalex Fuarın’da yerini alan heyet, hem teknolojik gelişimi takip etti hem de ikili iş görüşmeleri yeni siparişleri kaptı.

Uzakdoğu çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi kapsamında üyelerini yeni pazarlarla buluşturmayı sürdürüyor.

İhracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda bugüne kadar 130’u aşkın fuar organizasyonu gerçekleştiren Oda, Bursa iş dünyası temsilcilerini şimdi de Tayland’a taşıdı.

Makine – metal sektöründe Asya kıtasının en büyük fuarı olan ve Bangkok’ta gerçekleştirilen Metalex 2017’de, yaklaşık 900 firma stant açarken, Bursa iş dünyası da 20 kişilik bir bu büyük organizasyona dahil oldu.

BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında sektördeki yenilikleri yerinde inceleme fırsatı bulan Bursalı işadamları, fuar ziyaretlerinin yanı sıra ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi. Bursa iş dünyası temsilcileri organizasyon kapsamında ayrıca Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdeviren Akgün’ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı.

BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Tayland’da küçük ve orta ölçekli firmaları geliştirme ve destekleme kuruluşu OSMEP’in üst düzey yetkilileriyle birlikte fuar için Bangkok’ta bulunan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Evren Dağdeviren Akgün, ”Tayland’da 2018 yılı Türkiye Kültür Yılı olarak ilan edildi. Bu da Türkiye ile Tayland arasındaki ticaretin güçlendirilmesi için yeni bir fırsat anlamına geliyor” dedi. Akgün, BTSO’nun Türkiye’nin ihracat hedefleri doğrultusunda düzenlediği fuar organizasyonlarının önemine de değinerek, söz konusu etkinliklerin Türkiye’nin dış ticaretine büyük katkılar sağlayacağını anlattı.

TAYLAND’A İLK FUAR ORGANİZASYONU

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Heyet Başkanı Hasan Gürses, Bursa iş dünyası olarak küresel pazarlardan daha fazla pay almak istediklerini söyledi. Bu kapsamda BTSO olarak 4 yıl önce Küresel Fuar Acentesi projesini hayata geçirdiklerini belirten Gürses, 130’dan fazla yurt dışı iş gezisi organizasyonu düzenlediklerini ve bu fuarlara 5 bini aşkın BTSO üyesini taşıdıklarını ifade etti. Türkiye ile Tayland arasında hem diplomatik ilişkilerin hem de ticaretin güçlendirilmesi için yoğun bir gayret olduğunu dile getiren Gürses, ”Bizler de Bursa iş dünyası olarak bu pazardaki etkinliğimiz artırmak istiyoruz. Bu kapsamda Tayland’a ilk fuar organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Firmalarımız, buradan olumlu izlenimlerle ayrılıyor. Bazı firmalarımız yeni makine siparişleri de aldı. Bursa iş dünyamızın talepleri doğrultusunda fuar organizasyonlarımızı sürdürerek, kent ekonomisine katkılarımızı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X