Uzaktan eğitimi ‘Oyuncu Harfler’le yakınlaştırdılar

Türkiye’nin farklı illerinden 10 öğretmen ve toplamda 155 öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu bir e-Twinning çalışması olan ‘Oyuncu Harfler’ projesi, pandemi döneminde Osmangazi’deki Hatice Salih Kut İlkokulu’nun öğrenci ve öğretmenler için cansuyu oldu.

Uzaktan eğitimi ‘Oyuncu Harfler’le yakınlaştırdılar

Okulun sınıf öğretmeni olan Ayşe Hilal Destire’nin proje sorumlusu olduğu çalışmayla, oyunu derslerin ana metodu olarak kullanan öğretmenler, ekrana karatahta yerine, teknolojiyi taşıyarak minik öğrencilere unutamayacakları bir eğitim süreci yaşattılar.

Günümüzde teknolojiyle içli-dışlı olan Z kuşağı çocuklarının geleneksel öğrenme yöntemleri yetersiz kaldığı için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten proje sorumlusu Ayşe Hilal Destire, “Okul kavramıyla henüz tanışmışken uzaktan eğitim sürecinin zorlukları içinde kendilerini bulan 1.sınıf öğrencilerine eğitimi daha verimli, keyifli, eğlenceli hale getirmeyi amaçladık. Ayrıca çocukların okuma serüvenlerine yardımcı olmak, algı seviyeleri düşük öğrencilerin ilgilerini canlı tutmak istedik. Çocukları için haklı endişeleri olan velilerimizin de yüreklerine su serptik” dedi.

“EĞLENEREK ÖĞRENDİLER”

Prjode yaptıklarını anlatan Destire, “Dijital çağın ilerlemesiyle birlikte çocuklarımızı web 2.0 araçları ile tanıştırıp, ekranı eğitim amaçlı zevk alarak kullanmalarını sağladık. Harf maskeleri ile başlayıp, harfleri drama ve oyunlarla okulun açık olduğu dönemde uyguladık. Hece ve kelime çarkları, kelime bulutları, yaptılar. Karakter oluşturup kendilerini tanıttılar, avatarlarını oluşturdular, sanal sınıf ortamında buluşma sağladık. Cümle etkinlikleri ile interneti güvenli kullanmayı öğrendiler. Çocuklar kendi etkinlik ve oyunlarını kendileri hazırlayıp, eğlenerek öğrendiler. Öğrenci buluşmaları yaptığımız dev webinarlar ile pandemi döneminde azalan iletişimlerini arttırıp daha sosyal hale getirmeye çalıştık. Projemizin sonuna yaklaşırken storyjumper web2 aracı ile çocuklarımızın A’dan Z’ ye hayal gücü, yaratıcılıklarıyla birlikte yazdıkları harf hikayelerini ebook haline getirdik. Hikayelerini yazdılar ve seslendirdiler. Miniklerin, sanal ortamda kitabı da var. Bu projeyle pandemi döneminde çok kaliteli vakit geçirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X