Uzaylılar dediğimiz yoksa böyle bir varlık mı?

İngiltere’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, dünya dışı varlıklar hakkında ilginç bir iddia öne sürdü.

Uzaylılar dediğimiz yoksa böyle bir varlık mı?

International Journal of Astrobiology dergisinde yayınlanan araştırmada, astrobiyoloji alanında daha önce yapılan araştırmaların, gezegenimizdeki yaşamla ilgili bilgilerin dünya dışı varlıklara mekanik olarak taşınmaya çalışılmasından ibaret oldukları belirtildi.

Araştırmanın lideri Samuel Levin, “Bizim çalışmamızda, ‘Dünya’ detaylarından arındırılmış evrim teorisinin kullanılması gibi farklı bir yaklaşım öneriliyor” dedi. Araştırma, dünya dışı varlıkların kabul görülenin aksine insanlara çok daha fazla benzeyebileceklerini ileri sürüyor.

 

KIŞ UYKUSUNDA OLABİLİRLER…

 

Oxford Üniversitesi akademisyenleri geçtiğimiz aylarda “Uzaylılar bizimle neden bağlantı kurmuyor?” sorusuna yanıt getirmişti. Ortaya atılan teoriye göre, insanoğlunun uzaylı bir medeniyetle iletişim kurmamasının nedeni evrenin ısısı. İleri teknolojiye sahip bir uzaylı medeniyetinin dijitalleştiğini varsayan ‘Aestivation Hipotezi’ olarak adlandırılan bu iddiaya göre, evrende başka medeniyetler arayan uygarlıklar evrenin koşulları düzelene kadar hipernasyon yani kış uykusunda olabilirler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X