Üzerine ısıtıcı devrilen engelli çocuk yanarak öldü

Bursa’da meydana gelen yangında 14 yaşındaki bir genç öldü, 3 kişi yaralandı.

Üzerine ısıtıcı devrilen engelli çocuk yanarak öldü

Yangın, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Yeşil Sokak’taki 3 katlı dubleks evde sabah 07.00 sıralarında meydana geldi. Üçüncü katta elektrik ısıtıcısının devrilmesi üzerine yataklar tutuştu. Yangın kısa süre büyüdü. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını çevredeki binalara sıçramadan söndürdü. 

Yangında evin üçüncü katında yatan bedensel engelli Muhammed Yasin Suna (14) yanarak can verdi. Ev sahibi Yunus Suna, anne Emine Suna ile Yunus Suna’nın bacanağının kızı Muhsine Ertuğrul yaralandı. Yunus Suna’nın ellerinin yandığını, Emine Suna ile Muhsine Ertuğrul ise dumandan etkilendikleri öğrenildi.

Evin sahibi tekstilci Yunus Suna, yangın başladıktan sonra uyandığını ve hemen yanan yorganı pencereden dışarı attığını söyledi. Duman sebebiyle oğluna ulaşamadığını anlatan baba Suna, gözyaşları içerisinde, “Uyandığımda yorganın tutuştuğunu gördüm. Yorganı camdan dışarı attım, ancak çok duman olduğu için çocuğu bulamadım. Çok duman vardı çocuğumu bulamadım. Hakkını helal et oğlum.” ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen ambulansta ilk müdahaleleri yapılan Emine Suna ile Muhsine Ertuğrul daha sonra hastaneye kaldırıldı. Elleri yanan baba Yunus Suna ise oturduğu sandalyede uzun süre ağladı.

DUBLEKS EVDE 10 KİŞİ YAŞIYORDU

3 katlı dubleks evde 10 kişinin yaşadığı öğrenildi. Yunus Suna’nın eşi ve oğluyla evin üst katında oturduğu, bacanağı Adem Ertuğrul’un ise evin alt katında yaşadığı belirtildi. 13 yaşındaki Muhsine Ertuğrul’un, kuzenini kurtarmak amacıyla üst kata çıktığı için dumandan etkilendiği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X