‘Uzlaşma çıkmazsa teklifimiz gelir’

Türkiye’nin yeni anayasa sorumluluğundan kaçamayacağını söyleyen Kurtulmuş, ‘Belli bir süre oturur çalışırız uzlaşamazsak AK Parti olarak teklifimizi sunarız’ dedi.

‘Uzlaşma çıkmazsa teklifimiz gelir’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ‘Yeni anayasa yapılması Türkiye’de su kadar ekmek kadar ihtiyaçtır. Belli bir süre oturur çalışırız uzlaşamazsak AK Parti olarak teklifimizi sunarız’ dedi.

Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Numan Kurtulmuş’un açıklamaları özetle şöyle:

‘Bir takım siyasi oyunlarla millete karşı bir algı oluşturacaksınız ama bir de realite var. Sivil anayasa bütün siyasilerin boynunun borcudur. Mesele sayı değil meselesi değil konsensus oluşturmaktır. Yeni anayasa yapılması Türkiye’de su kadar ekmek kadar ihtiyaçtır. Belli bir süre oturur çalışırız, uzlaşamazsak AK Parti olarak teklifimizi sunarız. Türkiye yeni bir anayasa sorumluluğundan kaçamaz. Adı üstünde anayasa. Bütün mevzuatın anası burası. İki ayrı komisyonla bu çalışmalar yürütülebilir.

DOKUNULMAZLIKLAR

Bu meseleyi bir siyaset aracı olarak görmemek lazım. Biz asla böyle görmeyiz. Siyasette güç elde etmek için kullanılacak bir mekanizma olarak görmeyiz. Dokunulmazlıklar parlamentonun gücünü korumak amaçlı geliştirilmiş bir araçtır. Tek başımıza AK Parti olarak karar vermeyiz. Demokrasiyi korumak için atılması gereken bir adım. Bu, Türkiye demokrasisinin korunmasını sağlayacak bir iştir. Bu konuda tüm partiler ortak hareket etmeli. Demokrasi için doğru olan neyse ortaya konmalı. Batı demokrasilerinde de teröre destek veren hiç kimse parlamentoların içerisinde yer alamaz.

AB İLE MÜLTECİ ZİRVESİ

Kimse kusura bakmasın Aylan bebeğin fotoğrafı Avrupa basınında yayınlanana kadar Avrupa basını, mülteci krizi var mı yok mu bunun bile farkında değildi. 3 milyona yakın mülteciyle karşı karşıyayız. Almanya tehlikenin boyutlarını görüp liderlik alıyor. Türkiye’nin tek başına başa çıkacağı mesele değil. Bütün ülkeler BM’ye mülteciler için destek versin.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X