Uzman hekimlere organ bağışı eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Yoğun Bakım Derneği, beyin ölümü tespit kurulunda görev alan; anestezi, beyin cerrahi, nöroloji ve yoğun bakım uzmanlarına yönelik ‘Uzman Hekim Eğitimi’ düzenledi.

Uzman hekimlere organ bağışı eğitimi

Uludağ Üniversitesi ve Nakil Koordinasyon Merkezi’nden çeşitli hekim ve uzman hekimlerin konuşmacı olarak yer aldığı eğitimde potansiyel donör tespitleri, beyin ölümü tanısı ve Türkiye’de organ nakli sisteminin yasal durumu gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış konuşmasında organ bağışı ve süreçleri hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, organ yetmezliğinin dünya çapında çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu dile getirdi.

Bu bilinçle yaklaşık 7 yıldır Bursa’da organ bağışıyla ilgili çeşitli etkinlikler yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Dr. Akan, “Bunların neticesinde bugün gelinen noktada Bursa bölgesi olarak Avrupa standartlarını yakalamış durumdayız. Biz biliyoruz ki bu başarıda en büyük paylardan biri siz hekimlere ait. Beyin ölümünden sonra naklin gerçekleştirilmesi için, hekimlerimizin ve yoğun bakımda çalışan hemşirelerimizin inancı, hassasiyeti ve desteği çok önemli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X