Uzmandan kritik uyarılar: Depreme hazır olmak için yapılacak çok iş var

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve kısa adı DEPAR olan Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan olası depreme karşı kentin yapması gerekenleri anlattı. Bursa’nın zemini nedeniyle başka işlerdeki depremlerden bile etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Bayhan önemli uyarılarda bulundu. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Uzmandan kritik uyarılar: Depreme hazır olmak için yapılacak çok iş var

İki görevi var… Bir yandan Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak öğrenci yetiştiriyor. Bir yandan da BTÜ’de doğrudan Rektör’e bağlı olarak çalışan fakülte statüsündeki Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak araştırmalarıyla Bursa için yol gösteriyor.

Biz bu bölümü DEPAR kısa adıyla tanıyoruz.

Hafta içinde…

BTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı ve DEPAR Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan’la hem Bursa’nın depremselliğini, hem de olası büyük depremde sağ kalabilmek için depreme hazırlık anlamında yapılacakları konuştuk.

Önce şu uyarıyı yaptı:

“Marmara’da kırılmamış büyük bir fay var. Bir defada kırılırsa deprem 7’den büyük olur. Bizler de depreme buna göre hazırlanmalıyız.”

Şunu anımsattı:

“Bursa’nın zemin problemi var. Onun için, illa Bursa merkezli deprem olması gerekmiyor. Civar illerdeki bir deprem de Bursa’yı çok etkiler. 1970 Gediz Depremi’nde Bursa Ovası’ndaki Tofaş fabrika inşaatının bazı bölümlerinin yıkıldığını unutmayalım.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X