Uzmanı anlattı: Acemler’de tek yol 2 kavşağı nasıl rahatlattı, ne değişti?

Trafik yoğunluğu Boğaz Köprüsü’nden bile fazla olan, günün her saati sıkışan Acemler trafiği için 25 yıldır tüm Büyükşehir Belediye Başkanları çözüm arıyor, formüller ve projeler üretiyor. Son yapılan bağlantı yollarının Acemler’e etkisini işin uzmanı olarak M. Tözün Bingöl’e sorduk. O da hem tek bağlantı yoluyla iki kavşağın nasıl rahatladığını anlattı, hem de öneriler getirip uyarılarda bulundu. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Uzmanı anlattı: Acemler’de tek yol 2 kavşağı nasıl rahatlattı, ne değişti?

Haberlerde… Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bağlantı yolu ve yeni düzenlemeler “Acemler’de bir düğüm daha çözüldü” başlığıyla verildi.

Konu…

Bursa’da trafik sıkışıklığı denince ilk akla gelen, günün büyük bölümünde trafiğin sıkıştığı ve 25 yıldır göreve gelen tüm Büyükşehir yönetimlerinin çözmek için kafa yorup proje ürettikleri, İstanbul Boğazı Köprüsü’nden daha fazla trafiğe sahip Acemler olunca ilgi çekiyor.

O bakımdan…

Timsah Arena olarak adını kabullendiğimiz stadyumla birlikte projelendirilen, ancak yeni tamamlanan bağlantı yolu ve bir aks ilavesi ile Acemler’de nelerin, nasıl değiştiğini işin uzmanına sorduk.

Ulaşım Uzmanı olarak görüşlerinden yararlandığımız Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl de tane tane anlattı:

Bir…

“Tamamlanan bağlantı yoluyla; İzmir Yolu ve Mudanya istikametinden gelen araçlar Acemler Kavşağı’nı kullanmadan ve Mudanya Ayrımı  Kavşağı’nı takiben Hayran Caddesi, Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi, Odunluk ve Dikkaldırim Mahallesi istikametine gidebilecekler.”

İki…

“Bu yol sayesinde; kent merkezinden gelip Carrefour-Suryapı-BAOB ve Oteller bölgesi gibi merkezlere ulaşmak için Orhaneli Kavşağı’na gitmeye gerek kalmadı. Bu yönüyle de Orhaneli kavşağını rahatlattı.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X