Uzmanlara göre uzlaşacaklar

Yunanistan’da koalisyon hükümetinin resmi alacaklılarıyla uzlaşma sağlayamaması sebebiyle finansal piyasalarda endişeler artarken, uzmanlar her iki tarafın da sonunda bir uzlaşmaya varacağını belirtiyor.

Uzmanlara göre uzlaşacaklar

DekaBank Sanayileşmiş Ülkeler Analiz Müdürü Andreas Scheuerle, ”Ne kurumlar ne de Yunan hükümeti ülkenin Euro’dan ayrılmasını tercih eder” dedi. Görüşmelerini yakından izleyen Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov da, gelişmeleri olumlu gördüğünü ancak bu noktada Yunanistan’ın neredeyse hiç bir kozu olmadığını ifade etti. Vilkov, ”Yunanistan kreditörlerin neredeyse tüm taleplerine boyun eğmek zorunda kalacak” diye konuştu.

ACİL ÖDEME 6,7 MİLYAR EURO

IMF’ye geçen hafta cuma günü geri ödenmesi gereken haziran ayının ilk borç taksidini kaynak bulamadığı gerekçesiyle ödeyemeyen Yunanistan, hazirandaki dört ayrı taksidin birleştirilmesini talep etmişti. Bu talebi kabul eden IMF, Yunanistan’a haziran borçlarını toplu ödemesi için 30 Haziran’a süre tanımıştı. Yunanistan’ın haziran ayında IMF ve AB’ye toplam 6,7 milyar Euro ödemesi gerekiyor. Atina’nın mevcut mali programdaki 7,2 milyar Euro’luk krediye ulaşabilmesi için haziran sonuna kadar kreditörleriyle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan’ın başta IMF borçları olmak üzere mali yükümlülüklerini yerine getiremeyerek temerrüte düşebileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X