Vakıf Katılım, 81 ilde şubeleşmeyi hedefliyor

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, “Çok net bir planlamamız yok ama 4-5 yıl içinde 81 ilin hepsinde olacağız diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Vakıf Katılım, 81 ilde şubeleşmeyi hedefliyor

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıf Katılım’ın yüzde 100’ünün Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu belirtti.

Vakıfbank ile herhangi bir ortaklık ilişkileri olmadığını, iki ayrı tüzel kişilik olarak faaliyet gösterdiklerini aktaran Göktaş, Türkiye genelinde 26 ilde 46 şubeye ulaştıklarını ifade etti.

Göktaş, elde ettikleri gelirlerle hem vakıf eserlerini ihya etmek hem de öğrencilere burs vermek istediklerini dile getirerek, “Bu, bizim ana hedeflerimiz arasında. Çok net bir planlamamız yok ama 4-5 yıl içinde 81 ilin hepsinde olacağız diyebiliriz.” dedi.

Katılım bankacılığının Türkiye’de büyüme gösterdiğine dikkati çeken Göktaş, şöyle konuştu:

“Katılım bankacılığının Türkiye’de pazar payı yüzde 5’ler civarında, 2025 yılı hedefi yüzde 15’lere ulaşması. Bu, çok ciddi bir hedef. Bu hedefe ulaşma açısından da kamu katılım bankalarının önemi oldukça büyük.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X