Vakıf’a hareket geldi

Bursaspor Gençlik Geliştirme Eğitim Direktörü Faruk Korkmaz 3 yıllık sözleşme imzaladı… Uzun süredir boş kalan Bursaspor altyapısı yeni görevlendirmeyle hız kazandı… Kurul Başkanı Dr. Recai Özdemir, ‘Bursaspor Türkiye’nin en ciddi altyapısına sahip ku

Vakıf’a hareket geldi

ERKAN SAĞLIK

Bursaspor’da Gençlik Geliştirme Eğitim Direktörlüğü görevine Faruk Korkmaz getirildi. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde gerçekleşen törene Gençlik Geliştirme Kurul Başkanı Dr. Recai Özdemir, üyeler İlyas Acar ve Tahir Baştaymaz katıldı. Yaklaşık 1,5 aydır yoğun tempoda çalıştıklarını belirten Özdemir, ‘Yaklaşık 1.5 ay önce bu göreve getirildik. Bursaspor’un ligde geçirdiği kritik günler nedeniyle arada belirli bir boşluk oluştu fakat bu boşluk, bizim için boş geçen bir zaman değildi. Bir stratejik plan hazırladık’ dedi.

A Takımla entegre olmalı

En önemli adımı teknik sorumluyu seçerek attıklarını kaydeden Recai Özdemir, ‘Bizlerde bu konuda daha önceden de deneyimli, Türk sporuna değerli oyuncular kazandırmış Faruk Korkmaz isminde mutabık kaldık. Bursaspor Türkiye’nin en ciddi altyapısına sahip kulüplerden bir tanesi, Bursaspor için bir felsefe gerekiyordu ve biz bu felsefeyi hazırladık. Öncelikli olarak Bursaspor’un A takımı ile entegre olacak bir altyapı oluşumunu planlamaya çalıştık. Bursaspor, Avrupa Futbol Birliğine üye 4 Türk takımından biri. Buna göre yol haritamızı çiziyoruz’ diye konuştu. 

7 yıl çalıştım

Gençlik Geliştirme Eğitim Direktörlüğüne getirilen Faruk Korkmaz da yeniden yuvaya dönmenin heyecanını yaşadığını belirterek, şunları söyledi: ‘Bu sene tüzüğümüzde yeni bir oluşum olarak Gençlik Geliştirme Kurulu oluşturuldu. Yeni bir vizyon ve yeni bir felsefe oluştu. Ben şahsen daha güzel olacağına inanıyorum. 2007-2014 yılları arasında 7 yıl boyunca aralıksız olarak Bursaspor altyapısında çalıştım. Bilindiği üzere çok iyi oyuncular yetiştirdik. Burada edindiğimiz bilgi ve birikim ile birlikte hep birlikte burayı daha iyi yerlere götürmek istiyoruz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X