VakıfBank 5. kez Avrupa şampiyonu

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde İtalya’nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenerek bu organizasyonda 5. kez şampiyonluğa ulaştı. Uluslararası organizasyonlardaki 11. kupasını kazanan sarı-siyahlı takım, CEV Şampiyonlar Ligi’nde en fazla şampiyonluk yaşayan ekip unvanını da elde etti.

VakıfBank 5. kez Avrupa şampiyonu

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak tarihi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde İtalya’nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenen sarı-siyahlı takım, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını 5. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2011, 2013, 2017 ve 2018’in ardından 2022 yılında da şampiyonluğa ulaştı.

Sarı-siyahlı takım, daha önce 3 kez de şampiyonluğu finalde kaybetti.

ULUSLARARASI ARENADAKİ 11. KUPA

Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı olan VakıfBank, bu arenada 11. kupasını kaldırdı.

Sarı-siyahlı ekip, tarihinde 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 1 CEV Challenge Kupası ve 1 CEV Top Teams Kupası şampiyonluğu yaşadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’Nİ EN ÇOK KAZANAN TAKIM

VakıfBank, Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde 2001 yılından itibaren uygulanmaya başlanan yeni formatta en fazla şampiyon olan takım unvanını elde etti.

Sarı-siyahlı takım, daha önce 4 şampiyonlukla İtalya ekibi Volley Bergamo ile paylaştığı bu unvanın tek sahibi oldu.

Ligde bu sezon 8. kez finalde boy gösteren VakıfBank, bu kulvarda da rekoru elinde bulunduruyor.

Öte yandan VakıfBank, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda da 4 şampiyonluk ile kupayı en çok müzesine götüren takım unvanını taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X