Vakıflar birliğin temelini atmıştır

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bugünkü yerel yönetimlerin ve STK’ların arka planında geçmişten bugüne insana hizmeti ilke edinen vakıf anlayışının bulunduğunu söyledi.

Vakıflar birliğin temelini atmıştır

Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin düzenlediği “Yerel Yönetimlerde STK’ların Rolü” adlı programa katılan Edebali, “Bugün STK’ların ve yerel yönetimlerin arka planında geçmişten bugüne insana hizmeti ilke edinen vakıflarımız bulunmaktadır. Asıl olan da insanımıza hizmettir” dedi.

 

Geçmişten bugüne Türk toplumunda vakıfların önemli bir yer tuttuğunu dikkat çeken Başkan Edebali, “Kadim medeniyetimizin bize en önemli mirası vakıf anlayışıdır. Ecdadımızın mirası vakıflar; birlik, beraberlik ve dayanışmanın temelini atmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım Belediyesi olarak Birlik Vakfı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi STK’lar ile ortak çalışmalar içerisinde olduklarını da söyleyen Başkan Edebali, “Mazlumların, yardıma muhtaç insanların her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X