Vali Canbolat aşı oldu, çağrı yaptı: Herkese tavsiye ediyorum, aşı olun

Çin’den gelecek olan koronavirüs aşılarını bekleyen Türkiye’da bazı çevreler aşı karşıtlığının ötesine geçip kafa karıştırıcı söylentiler yayıyorlar. Böyle bir ortamda Bursa Valisi Yakup Canbolat gönüllü oldu ve aşı yaptırdı. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Vali Canbolat aşı oldu, çağrı yaptı: Herkese tavsiye ediyorum, aşı olun

Önce… İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’la birlikte Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti ve “aşı gönüllüsü olduğunu” beyan etti.

Burada…

Bursa Valisi Yakup Canbolat’a testleri devam eden ve Çin aşısı olarak bilinen Sinovac-Coronavak aşısı vuruldu.

Çıkışta da…

Aşı tartışmalarının büyüdüğü, insanların kafalarının karıştırılmak istendiği bir süreçte Bursalılara seslendi:

“Bilimsel araştırmalara dayalı ve yeterliliğe sahip aşıdan korkmamak gerekir. Ben de bir vatandaş olarak gittim ve gönüllü olup aşımı yaptırdım. Şimdi 14 gün sonra yapılacak ikinci FAZ aşıyı bekliyorum.”

Şu çağrıyı yaptı:

“ Şu anda test aşıları gönüllülere yapılıyor. Aşılar geldiğinde başlayacak genel aşılamada, Bursalı hemşerilerimize aşı olmalarını tavsiye ediyorum.”

Daha net bir ifadeyle şunu söyledi:

“Herkese, aşı olmalarını tavsiye ediyorum.”

Bunun üzerine…

Bursa’ya aşıların ne zaman geleceğini ve kaç doz olacağını sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Aşılar henüz Türkiye’ye gelmedi, fakat Sağlık Bakanımız birkaç güne kadar geleceğini açıkladı. Geldikten sonra yapılması gereken bazı işlemler var, sonra da hızla Türkiye genelinde aşılama eşzamanlı başlayacak.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X