Vali devre dışı, komuta askerde

Çok sayıda şehidin verildiği Nusaybin’de strateji değişikliğine gidiliyor. Operasyonları bundan sonra vali yerine ilçedeki üst rütbeli asker yönetecek.

Vali devre dışı, komuta askerde

Mardin’in Nusaybin ilçesini teröristlerden temizlemek için daha kapsamlı bir plan hayata geçiriliyor. Parola: Kuşat, kanalları patlat ve Kamışlı sınırını kapat… Ayrıca tahliye edilen binalar uzaktan bombayla imha edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Nusaybin’de gerekirse uzaktan imha yöntemi kullanılır’ açıklamalarından sonra düğmeye basıldı. Hükümet, Nusaybin’deki özel duruma göre operasyonların nasıl yürütüleceğine ilişkin bir plan hazırlığı başlattı. Özellikle Fırat, Dicle ve Yenişehir mahalleleri başta olmak üzere 5 mahallede vatandaşlar kontrollü şekilde tahliye edilecek. Güvenlik güçleri, binaları sivillerin boşalttığından emin olduktan sonra uzaktan bombalama yöntemi ile yıkım yapacak.

BOŞALTILIP VURULACAK

Suriye ile sınır olan Nusaybin’e örgütün dağ kadrosundan 300’e yakın kişinin yerleştiği, PKK’nın şehirlerdeki yeni yapılanması YPS (Sivil Savunma Birlikleri) üyeleriyle birlikte bölgede 700 ila 800 civarında silahlının bulunduğu kaydedildi. 90 bin nüfuslu ilçede 60 bin kişinin evlerini terk ettiği, 30 bin kişinin halen bölgede barındığı, operasyonların devam ettiği 6 mahallede de siviller bulunduğu belirtildi.

Şehirlerin uzaktan bombalanmasını ilk öneren isim MHP lideri Devlet Bahçeli olmuştu. Bahçeli, ‘Onlara üç gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın’ demişti. Bahçeli’nin tartışma yaratan önerisine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da destek gelmişti. Erdoğan, ‘Vatandaşlar tahliye edildikten sonra, zaten kullanılamaz hale gelmiş binalar, uzaktan vurulabilir’ demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X