Vali: Evde bakım suistimal edilmemeli

Vali Münir Karaloğlu, Evde Bakım Hizmetleri Koordinasyon ve değerlendirme toplantısına katıldı. Vali Karaloğlu, evde bakım hizmetleri konusunda suistimaller yaşanabildiğini bu konuda da toplumu uyarmak gerektiğini söyledi.

Vali: Evde bakım suistimal edilmemeli

Çarşamba Valilik Binasında düzenlenen toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında hizmetin kalitesi ve daha ulaşılabilir olma hedefleniyor.

444 38 33 numaralı telefon ile başvuruları alınan Ailelere evde Muayene, Konsültasyon, Enjeksiyon, Pansuman, tahlil ve tetkiklerin yapılması, hasta nakli gibi hizmetlerin yanı sıra ağız ve diş sağlığı hizmeti de verilmektedir.

Hedeflerinin vatandaş mutluluğunu iki katına çıkarmak olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, ‘Son dönemde sosyal devlet olmanın gereğini gerçekten yapacak çok önemli adımlar atıldı. Bunu sadece merkez hükümet birimleri değil, belediyelerimiz de sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmek için son on yılda Türkiye’de her şeyden önce bir zihniyet dönüşümü oldu. 

Büyükşehir Belediyesine de hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, ‘Ancak diğer taraftan da bu işlerin zaman zaman suistimalleri de var bu konuda da toplumu uyarmak lazım. Bu bir haktır, engellinin, bakıma muhtaç olanın hakkını birisi hak etmeden kullanması doğru bir şey değil. Buna hem hizmeti sununlar, hem de alanların dikkat etmesi lazım. Çünkü hak kötüye kullanılınca bazen kurunun yanında yaş da yanabiliyor. O zaman hizmeti alması gereken de alamıyor. Ben bütün taraflara çok teşekkür ediyorum. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz bu sosyal işleri hem güzel yapıyor, hem de çok iyi işbirliği yapıyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X