Vali İzzettin Küçük, Bursa’ya veda etti! Meşaleli uğurlama

Mülkiye Başmüfettişi görevine atanan Vali İzzettin Küçük Bursalılara veda etti. Duygusal anların yaşandığı buluşmada konuşan Küçük, “Bu bir veda değil teşekkür buluşması” dedi. Küçük, meşaleler eşliğinde uğurlandı. 

Vali İzzettin Küçük, Bursa’ya veda etti! Meşaleli uğurlama

HATİCE DAL

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişli olarak atanan Vali İzzettin Küçük Bursalılarla vedalaştı. 

Heykel Tarihi Valilik binasında gerçekleşen törene; bürokratlar, STK’lar, dernekler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

2,5 yıldır Bursa’da görev yaptığını belirten İzzettin Küçük, “Böyle ayrılıklar ne güzel. 2.5 yıldır Bursa’da sizlerin sevgisiyle, desteğiyle, arkadaşlığıyla, varlığıyla görev yaptım. Görev yaptığım sürece sizlerden büyük destek gördüm. Devlet işlerinde gelmek gitmek vardır. Mühim olan sevenlerle kuşaklaşarak ayrılmaktır. Sizlerin burada varlığınız benim için kıymetlidir. Koltukların geçici olduğunu önemli olanın sevenler olduğunu da kaydeden Küçük, “Bu ülkede 10 yıldır valilik, 19 yıldır kaymakamlık yaptım. Görev değişimleri bizler için normal. Bu göreve beni layık gören sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“VEDA DEĞİL TEŞEKKÜR BULUŞMASI”

Devlet görevinin devam edeceğini vurgulayan Küçük, “Bursa’dan ayrılmıyorum o yüzden bu bir veda değil teşekkür görüşmesi. Bir evim İstanbul’da bir evim burada. Yerime gelecek valiye başarılar diliyorum. Bu bayrağı hakkı ile taşıyarak kendisinden sonrakilere layıkıyla teslim edecektir” dedi. 

MEŞALELERLE UĞURLANDI 

Konuşmasının ardından Küçük, kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek vedalaştı. Daha sonra Küçük, aracına binerken Bursaspor taraftarları meşale yaktı. Küçük, meşaleler eşliğinde Bursa’dan uğurlandı. 

“BİZ O’NU ÇOK SEVDİK”

Bursa’daki son çalışma gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden Vali Küçük, “En son ve en mühim vedamı da başkanımıza yapıyorum. ‘Allahaısmarladık’ diyor, teşekkür ediyorum. Görev süresinde çok desteğini, kardeşliğini gördüm” dedi. Kentle ilgili konularda Aktaş ile istişare içinde olduklarını ifade eden Küçük, “Birbirimize omuz verdik. Bazen zor, bazen kolay ama güzel günler geçirdik ve kardeşliğimizden hiç taviz vermedik” diye konuştu.  

Başkan Aktaş da, “İlk günden itibaren Vali’mizin çok büyük desteklerini gördüm. Özellikle hem kurum, hem de kurum dışı konularda kendisiyle hep istişarede bulundum. Ne zaman arasam, gece gündüz demeden çok rahatlıkla ulaşabildim. Biz O’nu çok sevdik ama devlet işlerinde bu tip değişimler var. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Hakkını helal etsin. İzzettin Küçük’ü biz gerçek bir devlet adamı ve bir halk adamı olarak tanıdık” şeklinde konuştu.

YENİ VALİ BUGÜN GÖREVE BAŞLIYOR

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarıyla mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirilen Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün yerine atanan Konya Valisi Yakup Canbolat, göreve başlıyor. Bugün saat 10.00 itibariyle göreve başlayacak olan Yakup Canbolat, 1992 yılında Konya Valiliği kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. 1995 yılında kura çekerek Durağan (Sinop) Kaymakamı oldu. Çeşitli görevlerde bulunun Canbolat, 2016 yılında Konya Valiliği görevine tayin edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X