Vali Karaloğlu Büyük Kumla Barajı’nı inceledi

Vali Münir Karaloğlu, Büyük Kumla Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu Büyük Kumla Barajı’nı inceledi

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, DSİ ve BUSKİ temsilcileriyle birlikte Büyük Kumla Barajı’nın yanı sıra Küçük Kumla ve Hamidiye Sulama Göletleri’ni de gezen Karaloğlu, 2016 yılında tamamlanacak olan göletler ile tarım alanında bölgenin önemli bir sorunun giderileceğini vurguladı. 

Vali Münir Karaloğlu, Gemlik ve çevresinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacını karşılayacak olan Büyük Kumla Barajı’nın da 2017 yılı eylül ayında hizmete gireceğini söyledi.

Büyük Kumla Baraj şantiyesinde inşaat süreci hakkında bilgiler alan Vali Münir Karaloğlu, çalışmaların yüzde 50’sinin tamamlanmış olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Baraj çalışmalarını inceleyen Karaloğlu, daha sonra Küçük Kumla Göleti’ne geçti. Vali Münir Karaloğlu, yıl sonunda tamamlanması beklenen gölet yapımı hakkında müteahhit firma temsilcilerinden bilgi aldı. Göletin, Kumla, Karacaali ve Narlı’nın yanı sıra Haydariye gibi mahalle statüsüne dönüşen köylerde sulama alanındaki açığı kapatmasının hedeflendiği belirtildi. 

Daha sonra Kumla köy içinde de vatandaşlar ile sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Münir Karaloğlu, çocuklara oyuncak hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X