Vali Karaloğlu Sevgi Evleri’ne misafir oldu

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu dün akşam iftarı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla yaptı.

Vali Karaloğlu Sevgi Evleri’ne misafir oldu

Sırameşeler’de bulunan 22 çocuk evinde yaşamlarını sürdüren yaklaşık 200 çocuğun, bakıcı anneleri ile birlikte katıldığı iftar programında konuşan Vali Karaloğlu, “Sizlerle aynı iftar sofrasını paylaşıyor olmaktan dolayı mutluyum. Ramazan ayı ibadet ayı, oruç ayı, birlik ve beraberlik ayı. Yüce yaratıcı, bu mübarek ayda insanlara “imsaktan iftara kadar yiyip, içmeyin” diyor. Sebebi de durumu olmayıp da karnını doyuramayan, ihtiyaç sahiplerinin halinden anlamamız için. Yani oruç, sadece aç ve susuz kalmakla yapılan bir ibadet değil. Birbirimizi anlayarak, paylaşarak, empati kurarak yaşamamız gereken bu ayda bu Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi’nin değerli sakinleri, güzel yavrularımızla birlikte orucumuzu açalım istedik. “İftar sofrasını vesile kılarak eşimle birlikte sizleri yakından görelim, istek ve sıkıntılarınızı öğrenelim” dedik. Bu nezih geceyi hazırlayan görevlilerimize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Pazartesi akşamı idrak edeceğimiz ‘Kadir Gecesini’ ve yaklaşan ‘Ramazan Bayramınızı’ en içten dileklerimle kutluyor ve tüm Müslüman alemiyle birlikte acının son bulduğu, bayram tadında günler diliyorum” dedi. 

İftar yemeğinin ardından sergilenen ‘Karagöz ve Hacivat’ gösterisi minik izleyicilerinden tam not aldı. Ziyaretin sonunda Sevgi Sitesi Evleri’nden birine çat kapı misafir olan Karaloğlu çifti, ev sahibi gençlerle bir süre sohbet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X