Vali Küçük: ‘Bursa’daki Suriyelilerin tümü kayıtlı’

Vali İzzettin Küçük, Bursa’da tümü kayıtlı 137 bin Suriyeli göçmenin yaşadığını, yüzde 75’inin çalıştığını ve suça karışan Suriyelilerin oranının binde 2 olduğunu söyledi. Küçük, ‘Gürültü ve yemek kokuları nedeniyle şikâyetler alıyoruz. Ancak abartılacak

Vali Küçük: ‘Bursa’daki Suriyelilerin tümü kayıtlı’

Vali İzzettin Küçük, Bursa’da 137 bin Suriyeli göçmenin yaşadığını, yüzde 75’inin çalıştığını ve suça karışan Suriyelilerin oranının binde 2 olduğunu belirterek: “Açık söyleyeyim, gürültü ve yemek kokuları nedeniyle Suriyelilerle ilgili şikâyetler alıyoruz. Suça karışanlara  Emniyet hemen müdahale ediyor. Ancak abartılacak bir durum yok. Suriye karşıtlığı abartıldığında Suriyeli kadın ve çocuklara çok vahşice davranabiliyorlar. Asıl sorun uyumdur” diye konuşuyor.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, ilçelerinde yaşayan 75 bin Suriyeliye, kucaklarını ve gönüllerini açtıklarını belirtiyor. 40 kişinin çalıştığı bir tekstil atölyesi işleten Suriyeli Bekri Makanski ise, “Türkiye hükümetine ve Türk halkına çok teşekkür ederiz. Burada çok rahatız, dönmeyi düşünmüyoruz” diyor.

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X