Vali Küçük: ‘Şühedaya borcumuzu asla ödeyemeyiz’

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Küçük: ‘Şühedaya borcumuzu asla ödeyemeyiz’

15 Temmuz münasebetiyle verilen akşam yemeğine Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve yakınları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım ve Bursa protokolü katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okunan “Diriliş salası”, programa katılanları 15 Temmuz gecesine götürdü.

Vali İzzettin Küçük, ”Sizlerle her buluşmamız bizlere mutluluk ve onur veriyor. Yüreğimizde her daim sizlerle beraber olmak vardır. Bizleri büyük bir uçurumun kenarından alıp çeken gece karanlığında şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize hürmetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. O karanlık ve sinsi gecede eğer başta 249 şehidimiz, 2 bini aşan gazimiz olmasaydı şu anda bilin ki biz burada temiz sofralar etrafında bir arada olamazdık. Değerli hemşerilerim! Bu teşebbüsün ülkemizi ele geçirebilmesi mümkün değildi. Yapabileceği en fazla şey iç çatışma ve savaş ortamı çıkarmaktı.

Amaçları Türkiye’yi Irak ve Suriyelileştirmekti. İç savaşın fitilini eğer ateşleyebilselerdi, ki daha önce görev yaptığım Şanlıurfa’dan biliyorum, Kobani’de 4 bine yakın silahlı militan bekliyordu. DEAŞ militanları Kilis ve Hatay tarafından ülkemize sızacaklardı. İç savaş başlasaydı, o ateşi büyütmeleri çok kolay olacaktı. Bunlar,ı aziz şehitlerimize neler borçlu olduğumuzu ifade etmek için söylüyorum. İman ve vatan uğruna şahadet şerbetini içen, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Suriye’de, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’daki bütün şehitlerimiz bizim için aynıdır. Çok değerli, kıymetli ve başımızın tacıdır. Şehit yakınları bizim en kıymetli emanetimizdir. Onun için sık sık sizlerle beraber olmaya gayret ediyoruz. Gazilerimiz gururumuzdur, baş tacımızdır. Sözü ne kadar sarf edersem sarf edeyim ben şehitlerimize ve gazilerimize teşekkürümü ifade etmekten acizim. Buna hiçbir kelimenin, hiç bir lüuatın takati yetmez, bizimkisi sadece gayrettir. Teşekkür gayretimizi göstermeye çalışıyoruz“ ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri ve gaziler ile sohbet eden Vali İzzettin Küçük, “15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisini inceledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X