Vali Süleyman Tapsız’ın Vakıflar Haftası Kutlama Mesajı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vakıflar Haftası nedeniyle kutlama mesaj yayınladı. Vali Süleyman Tapsız, kültür ve medeniyetin gelişmesinde, toplu…

Vali Süleyman Tapsız’ın Vakıflar Haftası Kutlama Mesajı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vakıflar Haftası nedeniyle kutlama mesaj yayınladı. Vali Süleyman Tapsız, kültür ve medeniyetin gelişmesinde, toplumun huzur ve refaha kavuşmasında, toplumsal dayanışmanın en üst seviyeye çıkmasında önemli bir yere sahip olan vakıf kurumları, insanda fıtri olarak bulunan yaşama ve yaşatma duygusunun sonucu olduğunu belirtti. Vali Tapsız, “Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir Vakfet, yaşa ve yaşat’ ilkesi doğrultusunda, vakıf külliyeleriyle şehirlere ruh veren, hayır işleriyle sosyal dengeyi sağlayan, fakir ile zengin arasında köprü kuran vakıflar, eğitimden sağlığa, kültürden mimariye, şehircilikten sosyal hayata kadar bütün hayatımızı kapsayan en önemli müesseselerimizdir. Yaşayan bir medeniyet olan vakıflarımız, aynı zamanda dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Hayır, kurumları olan Vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da önem taşımaktadır.Vakıf, insan ile dünya, insan ile Allah arasında güçlü bir bağdır. İşte bu nedenle vakfetmeyi becermiş insanlar; inancımıza göre amel defterini açık tutmayı başararak hem kendisine ve hem de kurduğu müesseselerle çağları aşarak bütün insanlığa hizmet etmiş özel kişilerdir. Geçmişimizle ne kadar övünsek azdır, çünkü bizler vakıf medeniyetinin mirasçılarıyız Unutulmamalı ki daha mutlu bir dünya, bu anlayışın güçlenmesiyle mümkündür. Geçmişte kurdukları vakıflarla insanlığa hizmet edenleri rahmetle anarken, bir yandan da hayır işlerinde çalışmayı insana ve insanlığa destek olmayı varlık sebebi sayanlara da şükranlarımı sunuyor, Vakıflar Haftası’nı tebrik ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X