Valilik az önce açıkladı! Mersin’de okullar tatil edildi

Mersin’de gün boyu süren yağışlar adeta hayatı felç etti. Meteoroloji’den gelen art arda uyarıların ardından ‘Mersin Tarsus’ta 5 Ocak yarın okullar tatil mi?’ sorusu yanıt buldu.

Valilik az önce açıkladı! Mersin’de okullar tatil edildi

Mersin’de yağmur hayatı durma noktasına getirdi. Son dakika haberine göre Tarsus’ta 5 Ocak yarın tüm okullar tatil edilirken, gün boyu süren yağış nedeniyle Bahşiş ve Kulak mahallelerindeki bazı tarım arazilerini su bastı, bölgedeki çoğunluğu Suriyeli işçilere ait çadırlar da zarar gördü.

Yağışların devam etmesi nedeniyle çadırları zarar gören 80 işçi itfaiye ve jandarma ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

TAZİYE EVİ’NE YERLEŞTİRİLDİLER

İşçiler toplu taşıma araçlarıyla Şahin Mahallesi’nde bulunan Tarsus Belediyesi Av. Abdülaziz Nokay Gürdemir Yapı Taziye Evi’ne yerleştirildi.ı.

Tahliye edilenlere belediye ve mahalle sakinleri tarafından battaniye, yorgan, yastık, halı gibi malzemeler verildi, Tarsus Kaymakamlığınca da çorba ikram edildi. Bazı hayırseverler tarafında da Suriyeli çocuklara süt, çikolata, bisküvi gibi gıda malzemeleri dağıtıldı.

OKULLAR KAPATILDI

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, zor günde dayanışma örneği sergilediklerini belirterek, tarım işçilerini en iyi şekilde misafir etmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu arada Tarsus kaymakamlığı, ilçedeki tüm okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X