Van-İran arası uçak seferleri başlıyor

Van’dan İran’ın Urmiye kentine haftanın 3 günü gerçekleşecek uçuşlar 28 Aralık’ta başlıyor.

Van-İran arası uçak seferleri başlıyor

Van’dan İran’ın Urmiye kentine yapılması planlanan ancak İran’daki bazı bürokratik işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle ertelenen uçuşlar 28 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, yazılı açıklamasında, Van’ın bölgede çok güçlü destinasyona sahip yılda 1 milyona aşkın misafir ağırladığını belirtti.

 

Van’ın, İran hükümetine uygulanan ambargonun kaldırılmasıyla başlayan ticaret ve turizm pastasından en büyük payı almayı amaçladığını kaydeden Özgökçe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“28 Aralık’ta başlayacak uçak seferleri için İran’da iki acente ve Van’da faaliyet gösteren turizm seyahat acentemiz aralarında bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme gereği Urmiye-Van arasında pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri seferler düzenlenecektir. Bu uçak seferleri yakını daha da yakınlaştıracak ve Van her geçen gün artan turizm potansiyeline yeni bir destinasyonu eklemiş olacak. Haftada 3 gün olan uçak seferlerini deneme amaçlı bir ay olarak yapacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X