VAR gelecek dertler bitecek!

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, “Video Yardımcı Hakem’i (VAR) en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

VAR gelecek dertler bitecek!

Süper Lig Hakemleri ve Süper Lig Yardımcı Hakemleri’nin katıldığı ve Antalya’nın Belek ilçesindeki Calista Luxury Resort Otel’de düzenlenen 2016-2017 Sezonu Devre Arası Semineri sona erdi. 

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, seminerde Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin Türkiye’de uygulanabilmesi için protokol sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledi. Yardımcı hakemlerin de bu sistem konusunda yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Namoğlu şunları söyledi:

OYUNCUYU KORUYUN

“Video Yardımcı Hakem Sistemi, teknolojik bir olay. Yani hakeme yardımcı olan bir sistem. Tıpkı gol çizgisi teknolojisi gibi. Biz de bundan esinlenerek, gözlemcilik müessesemizi de bir nevi teknolojik gözlem anlamında bir sisteme doğru farklı bir noktaya getirme çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu da hayata geçireceğiz. Son haftada yaşanan hatalar, video hakem olsaydı anında çözülmüş olacaktı. Hakem arkadaşlarımız, ikinci yarıda ilk yarıya oranla çok çok daha iyi bir performans göstereceklerdir.” MHK Danışmanı Roberto Rosetti de seminerde video yoluyla pozisyonların anlatımını yaparken, “Hakemlerin ilk önceliği oyunu korumak, oyuncuları korumak ve oyunun imajını korumak” dedi.

Koşmayana maç yok

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Fırat Aydınus, Tolga Özkalfa ve Barış Şimşek’in sakat olduğunu söyledi. Namoğlu, Fırat Aydınus’un koşu yaparken başka bir hakeme çarptıktan sonra boşluğa düştüğünü ifade ederek, “Ayağı burkulan Fırat Aydınus, sakatlığı geçtikten sonra diğer hakemlerle beraber koşacak. 

Koşuyu tamamladıktan sonra maçlar yönetebilecek. Barış Şimşek, Tolga Özkalfa da sakat. Bu hakemlerimiz sakatlıkları geçtikten sonra tekrar koşu testine girecek. Koşan maçı alır, koşamayan kimse maç alamaz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X