Varank’tan sürpriz ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Silikon Vadisi merkezli girişim sermayesi yatırımcısı Michael Moritz liderliğindeki bir grup yabancı girişimcinin 38 milyon dolarlık yatırım yaptığı ve bakanlıktan geçen yıl Ar-Ge Merkezi belgesi alan Türk teslimat sitesi Getir’in Ar-Ge merkezini ziyaret etti.

Varank’tan sürpriz ziyaret

Merkezdeki incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Varank, ‘2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizi ilan ettik. Buradaki en önemli maddelerden bir tanesi de girişimciliğin desteklenmesiydi. Türkiye’de girişimciliği yüzde 90 oranlarında kamu destekliyor. Bunun değişmesini, özel sektörün yeni filizlenen girişimlere yatırım yapmasını istiyoruz’ ifadesini kullandı. Bakan Varank, şöyle devam etti: ‘Biz özel sektöre, taşıdığı küçük risklerin yanı sıra bu işlerin ne kadar büyük fırsatlar getirdiğini anlatıyoruz. Onları girişimcilik sermayedarlığına teşvik edici mekanizmaları geliştiriyoruz. Girişimcilerimiz de kendilerini daha iyi anlatabilmeli, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından fikirlerine yatırımcı çekebilmeli.

‘TURCORN’LAR ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ’

Bakan Varank, 2020 ve devam eden yıllardaki hedefler için ise şunları kaydetti: ‘Hedefimiz stratejimizde belirttiğimiz gibi Türkiye’de milyar doların üzerinde değerlemeye sahip Turcorn’lar çıkarmak. Türkiye’nin geleceğinden umutluyuz. Bunlara İngilizce’de Unicorn deniyor. Biz bunlara Turcorn diyoruz. Önümüzdeki dönemde Turcorn çıkarma hedefimizde böyle girişimlere çok iş düşecek. Melek yatırımcılar, risk sermayedarları ve özellikle finans sektörü yatırımcı rolleriyle daha fazla ön plana çıkmalı. Onları ekosistemin etkin paydaşları haline getireceğiz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X