Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Mehmet Bostan, dünyanın önde gelen en büyük varlık fonlarından biriyle beraber yeni nesil petrokimya tesisi kurma projeleri olduğunu ve bu konuda imza aşamasına geldiklerini ifade etti.

Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak

Bostan, 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen ‘Gelecek için Yatırım’ başlıklı oturumda konuştu. Teknoloji ve diğer alanları ilgilendiren yatırımlar yapmanın amaçlarından biri olduğunu belirten Bostan, bu konuda somut bir adım atmak üzere olduklarını vurguladı.

Bostan, ”Dünyanın önde gelen büyük varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurma projemiz var. Bununla ilgili imza aşamasına geldik. Bunun sağlayacağı avantajlar, Türkiye’nin dış ticaret açığının azaltılması. Katma değerli üretimin sağlanarak ihracata katkı ve istihdam gibi diğer konularda da avantajlar sağlayacak” dedi. Bostan, dünyada enerji alanındaki trendin artık yeni nesil üretim araçlarının ve yeni nesil enerji kaynaklarının kullanımının artması gerektiği yönünde olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de de bu anlamda yatırım ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Bostan, ”Yeni nesil alanlara girme konusunda çalışmalarımız olacak. Fon olarak bizler Türkiye’nin geleceği için, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının liderliğinde ve enerji ihtiyaçları çerçevesinde çeşitli alanlarda yatırım hazırlığı yapmaktayız. Bununla ilgili somut iki projeyi yakında sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X