Varufakis hezimeti yaşıyor

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan’a vaddettiği reformlar karşılığında kredi vermeyi görüşecek.

Varufakis hezimeti yaşıyor

Yunan Maliye Bakanı Varufakis hafta sonu 11 sayfalık bir reform paketi sundu. Ancak Euro Bölgesi Başkanı Dijsselbloem’un reformları yeterli bulmayarak planı reddettiği belirtiliyor.

Alman Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in 11 sayfalık reform planının Euro Bölgesi Başkanı Jeroen Dijsselbloem tarafından reddedildiği iddia edildi. 

“Varufakis’in hezimeti” başlığıyla verilen haberde, Avrupa Birliği’nin kredi dilimini serbest bırakmak için Yunanistan’dan 20 başlıkta reform istediğini ancak sadece 6’sının yerine getirildiği ileri sürüldü. Haberde, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesi, Yunanistan’ın reform paketinin yeterli bulunmayarak, reddedildiği belirtildi. 

ATİNA REFERANDUMLA TEHDİT ETTİ 

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise, Avrupa Birliği’nin Atina’nın borçlanma ve büyüme planlarını reddetmesi halinde referandum veya erken seçimlerin gündeme geleceğini söyledi.

İtalyan basınına konuşan Varufakis, Euro bölgesi ülkelerinin Yunanistan’ın borcunu yeniden yapılandırması ve büyümeyi artırmak için kamu kesimi yatırımı yapmasını öngören planını reddetmesi halinde referanduma ya da erken seçimlere gidebileceklerini belirtti. 

“Brüksel, Yunanistan’ın önerilerini reddederse sorunlar olabilir” diyen Varufakis, “Ama Başbakan Çipras’ın dediği gibi koltuklarımıza yapışmış değiliz. Seçimlere gidebiliriz veya referandum yapabiliriz” dedi. 

Euro Bölgesi ülkeleri, Yunanistan’ın kurtarma programını 4 ay daha uzatma kararı almıştı. Ancak Atina nisan ayı sonuna kadar yeni yardım karşılığında gerçekleştireceği reformları belirlemek zorunda.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X