Vasiyeti olan organları bağışlanamadı

Ordu’da bir hafta önce kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Tuğçe Aktürk hayatını kaybetti. Genç kızın organ bağışıyla ilgili vasiyeti de yerine getirilemedi.

Vasiyeti olan organları bağışlanamadı

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde yaşayan ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Tuğçe Aktürk bir hafta önce kalp krizi teşhisiyle Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bir haftadır hastanede tedavi gören Aktürk’ün dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Tuğçe Aktürk’ün sağ iken ailesine vasiyeti üzerine, organları bağışlandı. Ancak organları kullanılmaya uygun olmadığı için bağış gerçekleştirilemedi.

Tuğçe Aktürk’ün hayatını kaybettiği gün babası 52 yaşındaki Murat Aktürk’ün de doğum günü olduğu öğrenildi. Genç kızın cenazesi bugün Altınordu İlçesi’ndeki evinden alınarak Orta Cami’ne getirildi.  

Acılı baba Murat Aktürk, cenazede taziyelerle teselli bulmaya çalıştı. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Tuğçe Aktürk’ün cenazesi gözyaşları içinde Perşembe İlçesi’ne bağlı Efirli Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında defnedildi. 

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak yaptığı açıklamada “Vefat eden kardeşimizin ailesi, büyük bir özveride bulunarak organları bağışlamıştır. Bu konuyla ilgili nakil olması için gerekli tüm işlem yapıldı. Fakat bu süreç içerisinde, hemodinamisinin düştüğü, enfeksiyonunun olması ve böbrek fonksiyonlarının bozuk olması nedeniyle bu organ nakli gerçekleştirilemedi. Bakanlık Bilim Danışma Kurulu organların kullanılamayacağına karar verdi, bunun üzerine maalesef kullanılamadı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X