‘Vatan emanetleri’nin her zaman yayındayız

Yıldırım Belediyesi, vatanın birliği ve bütünlüğü ile milletin huzuru için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve gazileri ziyaret ederek yanlarında olmaya devam ediyor.

‘Vatan emanetleri’nin her zaman yayındayız

Şehit yakınları ve gazileri vatanın emanetleri olarak gören Yıldırım Belediyesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Masası personeli, aileleri evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor, taleplerini doğrudan dinleyerek isteklerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Düzenlenen özel etkinliklerde şehit aileleri ve gaziler bir araya getirilirken, 2017 yılının ilk 9 ayında 120 şehit yakını ve gazi ziyaret edildi. Öte yandan belediyedeki bürokratik işlemlerde öncelik hakkı tanınan şehit yakını ve gazilerden belediyeye gelen 110 aile ile yakından ilgilenilerek işlemlerin en kısa süre içerisinde tamamlanması sağlandı. Çalışmalar kapsamında Yıldırım’ın şehidi Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir’in adı ailesinin yaşadığı Samanlı Mahallesi’ndeki parkta ölümsüzleştirilirken, Ramazan ayı içerisinde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, şehit yakınları ve gaziler ile iftar sofrasında buluştu. Şehit yakınları ve gazilere desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, 250 gazi ve şehit yakınını şehitler diyarı Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluştururken, düzenlenen kültür turlarına da katılımları sağlandı.

‘AİLEMİZDEN AYRI GÖRMÜYORUZ’

Toplumu güçlü kılan en önemli unsurun tarihin her döneminde, milletin birliği ve ülkenin bütünlüğü için kendi canlarını hiçe sayan kahramanlar yetiştirebilmiş olması olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz çok büyük acılar yaşadı. Ancak her zaman vatanın bütünlüğüne ve milletin birliğine olan inançlarının, acılarından büyük olduğunu dosta düşmana haykırdı. Bunun içindir ki ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımızın her zaman başımızın üstünde yeri var. Yıldırım’daki şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bizim nazarımızda kendi aile fertlerimizden hiç bir farkı yok. Sık sık kendileriyle bir araya geliyoruz. Oluşturduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Masamız, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizi sürekli evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor. En ufak dertlerini kendi sorunumuz gibi kabul edip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu bizim onlara vefa borcumuz. Borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebiliyor, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebiliyorsak bizden mutlusu olmaz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X