Vatan şairinin hayatı Osmangazi’de sahnelendi

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemde geçirdiği zor günleri tiyatro sahnesine taşıyan tek kişilik ve tek perdelik ‘Şair, Şiir, Şuur’ oyunu, Osmangazi’de sanatseverlerle buluştu.

Vatan şairinin hayatı Osmangazi’de sahnelendi

Bursa Devlet Tiyatrosu işbirliğinde Murat Ozan’ın yönettiği ve Emre Nurettin Örük’ün Mehmet Akif Ersoy’u canlandırdığı tek kişilik oyun, Ördekli Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Milli şairin hayatını biyografik bir bakış açısıyla ele alan oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 50 dakika süren oyunda Mehmet Akif’in aile hayatının yanı sıra cephe ve milli mücadelede üstlendiği rolü seyirciye aktarılırken, aynı zamanda İstiklal Marşı’nı hangi koşullarda yazdığına da değinildi.

Dekor ve müzik ile adeta duygu selinin yaşandığı oyun sonunda tüm ekip, Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil ise Mehmet Akif’e hayat veren Emre Nurettin Örük’e teşekkür hediyesi takdim ederek, genç sanatçıyı kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X