Vatandaş kışın gaz sıkıntısı çekmeyecek

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, beklenenden daha uzun süreli bir kış mevsimi yaşanması durumunda şehirlerde bulunan konut ve ticarethanelerde sıkıntı yaşanmayacağını ileri sürdü.

Vatandaş kışın gaz sıkıntısı çekmeyecek

Arslan, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde en düşük sıcaklıkların gerçekleşeceği sürenin önemli olduğunu vurguladı. Sert kışın 10 gün kadar sürmesi halinde doğalgazla ilgili hiçbir sorun yaşanmayacağının altını çizen Arslan, ”Ancak bu süre 10 günü aşarsa, kesintili müşteriler kategorisinde elektrik üreten santrallarda kısıntıya gidilebilir” dedi.

OLURSA ÜRETİMDE OLUR

Arslan, beklenenden daha uzun süren kış mevsiminde, sadece elektrik üretiminde kısmi sıkıntı yaşanabileceğini dile getirerek, ”Türkiye’deki doğalgazın yaklaşık yarısı elektrik üretiminde kullanılıyor ve bu miktarın düşürülmesi amaçlanıyor. Soğuk kış sadece elektrik üretimi tarafında sıkıntı yaratabilir. Elektrik üretimi tarafına baktığımızda piyasada arz fazlası var şu an. Arz fazlası düşünüldüğünde büyük ihtimalle ciddi bir sorun yaşanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X