Palandöken, yazılı açıklamasında, belediyelerin, vatandaşlar için uygun kurban kesim yerleri tahsis etmesi gerektiğini belirtti. Yanlış kesim teknikleriyle her yıl 20 milyon lira değerindeki derinin ziyan olduğuna vurgu yapan Palandöken, ‘’Doğru olmayan kesme şekilleri ile hayvanın derisi, kemiği, eti ziyan oluyor.
Zamanında tuzlama yapılması gereken deri, 2-3 saat içinde ilgili yerlere ulaştırılmalı. Her yıl ülke ekonomisine çok büyük fayda sağlayan derilerin yüzde 40’ı bu nedenlerle israf ediliyor.
Deri sanayimizin, her yıl 6 milyon büyükbaş ve 60 milyon küçükbaş ham deriye ihtiyacı olduğunu unutmayalım ve daha bilinçli kesim yapmaya özen gösterelim” dedi.
Bayramda sahte kasaplara da dikkat edilmesini isteyen Palandöken, ‘’Vatandaşlarımız, kurbanını oda kaydı olan, vergisini veren kasaplara emanet etmeli” diye konuştu.
Yerel yönetimlerin kurban kesim hizmetlerini iyileştirmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, hijyene, süreklilik ve hızlılığa daha çok önem verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.