Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Vatandaşa yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıl yaklaşırken piyasaya sürülmeye hazır sahte ve kaçak içki ele geçirildiğine dikkati çekerek, güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,

Palandöken, yazılı açıklamasında, yılbaşı kutlamalarına sayılı günler kala yapılan denetimlerde piyasaya sürülmeye hazır binlerce şişe alkol ele geçirildiğini belirtti.

Piyasaya sürülmüş sahte içkilerin de olduğuna dikkati çeken Palandöken, “Yeni yılda alkol alacak vatandaşlarımız kaçak olarak değil sağlıklı koşullarda hazırlanarak satışa sunulan alkollü içecekleri tercih etmeli. Bunun için mutlaka bilinen ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılmalı. Alkollü içki ve sigaraların TAPDK belgeli, bandrollü olması gerekmektedir. ” ifadelerini kullandı.

Sahte içkiden onlarca kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Palandöken, “Yeni yıla sayılı günler kala yine kaçak ve sahte içki üreticileri iş başında. Kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri, bu fırsatçılara göz açtırmamaya çalışırken halkımız da alışverişlerinde dikkatli olmalıdır. Bu tür kaçak üreticiler hem vergi kaybına hem de vatandaşlarımızın canlarını kaybetmesine sebep oluyorlar” değerlendirmesinde bulundu.