‘Vatandaşın sorununu mutlaka bize iletin’

Muhtarlarla bir araya gelen Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, vatandaşın sorunlarının mutlaka kendilerine iletmesini istedi. Seyitoğlu, “Girişimci olun ve sorunların çözümü aşamasında taleplerde bulunun” dedi.

‘Vatandaşın sorununu mutlaka bize iletin’

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, ilçe daire amirleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların çok önemli bir görev yaptığını belirten Seyitoğlu, “Vatandaşın her konudaki sorunlarını mutlaka bize iletmenizi bekliyoruz” dedi.

Muhtarların güvenlikten tarıma, sosyal gelişmelerden vatandaşların sorunlarına kadar her alanda sorumluluk bölgelerinde duyarlı olmalarını isteyen Kaymakam Seyitoğlu, “Girişimci olun ve sorunların çözümü aşamasında taleplerde bulunun” ifadelerine yer verdi. Alışılmış muhtar kimliğinden çıkılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Seyitoğlu, “Rutinin dışına çıkın, sorun olarak ne varsa bize getirin. Örneğin, fakir ve muhtaç vatandaşlarımızı tekrar gözden geçirin. Biz evinin temizliğini yaptıralım, sıcak yemek göndertelim. Şu ana kadar ilçede ve köylerde bu durumda 60 ev tespit ettik. 20 evin temizliği yapıldı” diye konuştu.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, “Vatandaşı yaşatacağız ki, devlet yaşasın. Yoksa adaleti tesis edemeyiz. Aç olan, perişan, boşanmış ve çoluk çocuğuyla zor durumda kalanlara destek olmalıyız. Hemen ekiplerimizi göndeririz. İmkanlarımız var. Artık devlet, ‘Vatandaşım bana gelirse, başımın üstünde yeri vardır’ diyor. Bu konularda duyarlılıklarınızın artmasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ…

Toplantıda muhtarlara seslenen Jandarma Komutanı Üstğm. Burak Dural da, köylerde düğün gibi etkinliklerde silah kullanılmasının önlenmesi için muhtarlardan destek beklediklerini söyledi. Dural ayrıca, traktörlerde reflektör ve tepe lambalarının yanmaması yüzünden kazalar olduğunu ifade etti. Dural, bu konuda aydınlatıcı ve uyarıcı afişler bastırdıklarını belirterek, bu afişlerin köylerin merkezi yerlerine asılacağını, muhtarların da traktör sürücülerini uyarmalarını istediklerini kaydetti. Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri de muhtarlardan Suriyeli sığınmacıların 5 yaşın altındaki çocuklarını aşılarının yapılması için kendilerine getirmelerini istediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X