‘Vatandaşın yanında olacağız’

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Olay Medya’yı ziyaret ederek, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

‘Vatandaşın yanında olacağız’

ASLIHAN AYDIN

 

Karabıyık, başlangıçta AKP ile koalisyon düşüncesinde olmadıklarını, yüzde 60’lık blok ile koalisyonu düşündüklerini belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumu nedeniyle şartların oluşmadığını söyledi. Suruç ve sonrasında yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi için acilen bir hükümet kurulması gerektiğini düşündüklerini vurgulayarak, “Koalisyon için 3 önemli ilkeye işaret ettik. Kısa süreli, göstermelik değil, sorunların çözümü için 4 yıllık koalisyon istedik. Karşılıklı güven bizim için çok önemliydi. Bunun yanı sıra mecliste sayısal ağırlığı yüksek koalisyon olması gerekiyordu” dedi.

SEÇİM LÜKSÜ YOKTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreci çok iyi yürüttüğünü kaydeden Karabıyık, “Yapıcı yaklaştı. Geriye baktığımızda verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Partimiz önce gelir demedik, Türkiye önce gelir dedik. Kan dökülüyor. Burada bir seçim lüksü yoktu. Elimizi taşın altına koyarak masaya oturduk. Amacımız sorun çözmekti” dedi. 

13 yıldır çözülemeyen sorunları gündeme aldıklarını dile getiren Karabıyık, iktidar da olmasalar da soru önergeleri ile vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X