‘Vatandaşının sorunlarını çözen sosyal devleti getireceğiz’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Vatandaşına hizmet eden, vatandaşının sorunlarını çözen bir devlet anlayışı olan sosyal devleti getireceğiz” dedi.

‘Vatandaşının sorunlarını çözen sosyal devleti getireceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı’nda düzenlen Çanakkale ve Giresun belediyeleri arasında, “kardeş şehir protokolü” töreninde, seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlattı.

Her vatandaşın düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye’yi savunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Düşünceden, insandan korkulur mu? Mağdur edebiyatı yapıyorlar. 13 yıl ne mağduru? Mağdur olan esnaf, mağdur olan emekli, mağdur olan çiftçi, mağdur olan insanlarımızdır” dedi.

Türkiye’deki tüm vatandaşların, inancı, kimliği ve yaşam tarzı ne olursa olsun, her ortamda saygı göstereceğini dile getiren Kılıçdaroğlu,  “Sizin manevi duygularınızı, sizin inancınızı siyasete alet etmeyeceğim. Sizi seviyorum, size inanıyorum, size güveniyorum, sizin için çalışıyorum” diye konuştu.

“Kimseyi birisine muhtaç hale getirmeyeceğim”

İnsanın, Allah’ın yarattığı en değerli varlık olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Benim inancım, siyasi ahlakım şunu öngörür; İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır. Hep buna inandım, hep bunu söylüyorum, bunu söylemeye de devam edeceğim. İnsanımı seveceğim, onun için çalışacağım. Kimseyi birisine muhtaç hale getirmeyeceğim. Bunun adı nedir biliyor musunuz? Sosyal devlet. Yani fakir fukarayı koruyan , yoksulların yanında olan, ezilenlerin yanında olan, herkese iş bulmak zorunda olan, yani yoksulluğu bitiren devlet, sosyal devlettir. Vatandaşına hizmet eden, vatandaşının sorunlarını çözen bir devlet anlayışı olan sosyal devleti getireceğiz. Hiç kimse merak etmesin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X