Vatandaşlara ‘bilgilerinizi paylaşmayın’ uyarısı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), son günlerde kendilerini Birlik çalışanı gibi tanıtan bazı kişilerin vatandaşları arayarak sigorta poliçeleriyle ilgili alacakları bulunduğunu ve iade için kişisel bilgilerini talep ettiğine yönelik başvuruların arttığını aç

Vatandaşlara ‘bilgilerinizi paylaşmayın’ uyarısı

Kredi kartı başta olmak üzere, kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada, ‘Dolandırıcılık eylemini gerçekleştirenlerin aradıkları kişilere sigorta primlerinin fazla tahsil edilmiş olduğunu tespit ettiklerini ve iade edilebilmesi için kredi kartı ile kimlik bilgilerine ihtiyaçlarının olduğunu söyledikleri belirtiliyor. Kart bilgilerini veren vatandaşlardan ise bir süre sonra hesaplarından para çekildiğine dair şikayet alınıyor. Birlik olarak, vatandaşlarımızdan telefonla veya diğer yöntemlerle kredi kartı ya da kimlik bilgilerini talep etmemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza kendilerini arayan kişilerle bilgilerini paylaşma konusunda çok hassas davranmalarını, şüpheli durumlarda mutlaka ilgili makamlara başvuruda bulunmalarını önemle hatırlatırız’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X