‘Vatandaşlarımız günlük yaşantısına devam etmeli’

Vali Münir Karaloğlu, OLAY TV’de Mustafa Özdal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

‘Vatandaşlarımız günlük yaşantısına devam etmeli’

Ankara patlamasının ardından Bursa’da alınan güvenlik önlemlerini değerlendiren Karaloğlu, “Biz görevimizin başındayız. Aldığımız tedbirlerle terör örgütlerine şehrimizden uzak durun diyoruz. Ciddi istihbarat çalışmamız var. Her türlü ihtimali masaya yatırıyoruz. Vatandaşımız etkilendi ama çok abartırsak terör örgütünün istediği olur. Günlük yaşantılarına devam etmeliler. Mutlaka tedbirli olacağız.  Vatandaşımız şüphelendiği ne varsa hızlı bir şekilde polis ve jandarmaya bildirmeli. Sosyal medyadaki gerçek olmayan haberlere itibar etmesin, yayılmasına vesile olmasınlar. Aldığımız tedbirlerden vatandaşlarımız memnun. Birbirimize kenetlenerek bu durumdan çıkacağız” dedi.

21 MART DIŞINDA KUTLAMAYA İZİN YOK

Vali Karaloğlu, nevruz kutlamaları ile ilgili olarak 21 Mart dışındaki tarihlerde kutlanmaması konusundaki kararın net olduğunu dile getirerek, “Pazartesi kutlamak isteyen herkese izin vereceğiz. Öncesinde kutlamak isteyenlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. HDP’nin cumartesi yapmayı duyurduğu kutlamaya izin vermeyeceğiz. Gereğini yaparız. Biz o gün için gerekli tedbirlerimizi alacağız. Vatandaşlarımız çocuklarına sahip çıksın.” diye konuştu.

Paralel yapı ile mücadelenin devam ettiğini de vurgulayan Karaloğlu, “Bitene kadar da devam edecek. Adliye ile koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Operasyonların bir kısmı dava aşamasına geldi. Dava aşamasına gelecek dosyalar var. İşlenmiş suçların tamamı soruşturulacak. Konunun bir de idari boyutu var. Görevden aldığımız açığa aldığımız kamu görevlileri var. Kimse devletten maaş alarak devletin aleyhine çalışamaz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X