Vatandaşlıktan çıkarma tehdidi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İçişleri Bakanı`na `devleti yıkmaya yönelik faaliyet`te bulunan İsrail vatandaşı Arapların vatandaşlıklarını iptal etmeleri için talimat vereceğini söyledi.

Vatandaşlıktan çıkarma tehdidi
Netanyahu, basına yaptığı açıklamada, karışıklık ve gösterilere izin vermeyeceklerini söyledi. Netahyahu, ‘Taş atanlara, yolları kapatanlara ve İsrail Devleti’ni yıkıp Filistin Devleti’ni kuracağını söyleyenlere karşı harekete geçeceğiz. İçişleri Bakanı’mıza İsrail devletini yıkmaya yönelik girişimlerde bulunanların vatandaşlıklarının iptal edilmesi talimatını vereceğim’ dedi.
 
İsrail’in sekiz milyonluk nüfusunun yaklaşık iki milyonunu İsrail vatandaşı Filistinliler oluşturuyor.
 
BAŞBAKANI TOPU TUTTU
 
Bu arada İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun izlediği politikayı sert bir dille eleştirdi ve
‘Netanyahu’ya alternatif birini konuşma vakti geldi’ ifadelerini kullandı. Peretz, ‘Çevremizdeki her şeyin kaynayıp yandığı bir zamanda, Netanyahu aşırı sağcıların isteklerine esir oldu. Politikalarını bu şekil devam ettiren hükümetin bir parçası olmayacağım’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X