Vatikan geri adım attı!

Papa’nın soykırım söylemine Vatikan’dan ilk resmi açıklama Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun,Ermeni Tehciri için ‘soykırım’ nitelemesi yapmasına ve Türkiye’nin tepkilerine Vatikan’dan ilk resmi açıklama geldi.

Vatikan geri adım attı!

Katoliklerin Ruhani lideri Papa Francesco’nun, Ermeni Tehciri için ‘soykırım’ nitelemesi yapmasına ve Türkiye’nin tepkilerineVatikan’dan ilk resmi açıklama geldi.

 

TÜRKİYE’NİN TEPKİSİNİ DİKKATE ALIYORUZ

 

Vatikan Sözcüsü, ‘Biz Türklerin tepkilerini dikkate alıyoruz, ama hiçbir polemiğe girmek niyetinde değiliz. Papa’nın ayini, Erdoğan’ı ortak komisyon önerisine itti ve bu enteresan bir öneri’ dedi.

 

Düzenlediği bir basın toplantısıyla Vatikan gündemine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Papa’nın, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna yapıldığına dair açıklamaları ve sonrasında Türkiye-Vatikan arasında yaşanan diplomatik krizi de değerlendirdi.

TÜRK GAZETECİLERDEN ‘KOMİSYON TEKLİFİ YENİ DEĞİLDİ’ UYARISI

 

Toplantı sonrası Türk gazetecilerin, ‘Türkiye’nin ortak bir komisyon kurulması teklifi yeni değildi, ancak siz söz konusu ayinin bunu düşünmeye ittiğini söylediniz’ uyarısı üzerine Lombardi, şunları kaydetti.

 

ERDOĞAN’IN TEKLİFİ BENİ MEMNUN EDER

 

‘Erdoğan’ın komisyon teklifi beni memnun eder. Türklerin soykırımı kabul etmemesi de yeni bir şey değil ona bakarsanız. Ben komisyon teklifi hiç yapılmadı demedim. Ben Erdoğan’ın söylediğinin anlamlı olduğunu belirttim. Benim için enteresandı bu teklif. Bana açıklama yaptırmayın artık lütfen. Biz her türlü polemiği engellemek istiyoruz. Türkler tepki koymak isterse koyabilirler elbette. Papa’nın niyeti gayet açıktı. Türklerin itirazlarını da dikkate alacağız, ancak tartışmaların içinde olmayacağız.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X